Kuchyňa. Miesto, kde vznikajú tie najchutnejšie dobroty, kde sa schádza celá rodina, aby strávila spoločne príjemný čas. Ale čo ak vaše “kráľovstvo” nepatrí k tým najväčším? Ako pomôcť kuchyni, aby pôsobila priestrannejším dojmom.

1. STOP kontrastným farbám

Už ste to počuli a čítali mnohokrát – v jednoduchosti je krása. A platí to aj pokiaľ ide o kuchyňu. Snažte sa o farebnú jednotnosť s jemnými variáciami. Uprednostnite bledé odtiene, najlepšie bielu, krémovú či svetlo béžovú. Vaša najobľúbenejšia miestnosť tak bude pôsobiť omnoho priestrannejšie.

2. Pásiky a štorčeky

Pri výbere podlahy a obkladov majte na pamäti, že správne zvolené geometrické tvary a pásiky dokážu “oklamať” naše oči a miestnosť opticky predĺžiť či rozšíriť. Pomôcť môže aj jednoduchý koberček s geometrickým vzorom.

3. “Vzdušný” nábytok a dekorácie

Niektoré kusy nábytku ako napríklad barové stoličky bez opierky, kovové kuchynské ostrovčeky na kolieskach alebo kryštálové lustre v kuchyni pôsobia nerušivo a na prvý pohľad akoby otvárajú priestor. Napríklad tento “plávajúci” ostrovček.

blank

4. Lesklý povrch

Väčšinou architekti radia používať v malých priestoroch čo najviac zrkadiel. V kuchyni rovnakú službu spraví riad z nehrdzavejúcej ocele, nerezové povrchy spotrebičov, lesklé podlahy a kuchynské skrinky, saténové nátery stien a sklenené kachličky či mozaiky.

blank

5. Otvorené police

Namiesto tradičných vrchných kuchynských skriniek skúste pre zmenu použiť len jednoduché otvorené police alebo skrinky, ktoré sú presklené. Upozornenie: Ak pri každom varení spôsobíte male tornádo alebo máte obrovské množstvo riadu, na túto variantu radšej zabudnite.

blank

6. Už žiadne baroko!

Stavte na minimalizmus. Vyhýbajte sa ozdobným lištám a úchytkám. V podstate úchytky vôbec nepotrebujete, Kombinácia dreva a kovu, ako v tejto kuchyni plus čisté línie, to je rovnica, ktorej výsledok lahodí predovšetkým slobodnej duši.

blank

Ak potrebujete návrh kuchyne, radi vám pomôžeme. Teraz môžete využiť zľavu 20% na naše kuchyne kapritz. Vypracujeme návrh zadarmo podľa vašich predstáv.

Zdroj: www.apartmenttherapy.com

Spracované pre Komandor 29.2.2016

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *